Over ons

Bart & Nance Van Oeckel

Bart & Nance Van Oeckel, wie kent ze niet binnen de duivensport? Dit ambitieuze, vrolijke duo zijn de kracht en veerkracht in de Fondclub van Oud-Turnhout alsook de meest gedreven duivenmelkers dat er zijn. Geen obstakel wordt er uit de weg gegaan en hard werken kunnen ze beiden. Deze ambitie resulteerde in een geweldig project dat vanaf 2015 in opbouw is namelijk de grote verhuis. Hiervoor werd een volledig nieuwe loft opgetrokken van 54m op 7,5m, vlieghokken en volières alleen al. Er zal vanop deze hokken niet enkel grote halve fond gevlogen worden maar een deel wordt klaargestoomd om de verdere vluchten aan te kunnen van 600km tot 800km.

Bart heeft sinds vele jaren kunnen werken aan een hokbestand en kweekhok om U tegen te zeggen. Hierdoor kunnen ze vanaf 2015 niet putten uit 1 basislijn maar uit 2 basislijnen waarbij het beste van het beste geselecteerd wordt. 

Basislijn 1 waar het allemaal mee begon is de ‘Diamantenlijn’, vandaar ook de naam ‘The Diamont loft’. Basiskweker hier is de ‘Zwarte Diamant’, een rechtstreekse duif van L,B en J Geerinckx waaruit de Van Oeckels echte toppers kweekte waaronder bv. ‘F16’ 1ste Nationaal KBDB La Souterraine tegen 20.124 duiven, 5de Nationaal KBDB Bourges tegen 24.676 duiven, 10de Nationaal KBDB La Souterraine tegen 4.478 duiven, 1ste Pre-Olympic Cat. C Budapest 2012, 4de Olympiade duif Cat. C Nitra 2013, ….en die op zijn beurt ook weer een fantastische kweker is. Of ook bv. ‘Miss Poznan’ 1ste Olympiade duif KBDB Cat. C Poznan 2010, 8ste Nationale Asduif Grote ½ Fond KBDB 2010,…

Basislijn 2 is de ‘Tennislijn’, basiskweker hier is ‘Lendl’, kweker van ‘Ace pigeons’ of Asduiven. Vader van o.a. ‘Sjarapova’, ‘Nadal’, ‘Kournikova’, enzovoort…Hun resultaten en pedigrees vindt je verder op de site, teveel om hier op te noemen.

En dan last but not least, hun laatste nieuwe aanwinst en deel uitmakend van het plan om naar de (grote?)fond te kunnen gaan, ‘Crazy Boy’, grondlegger van basislijn nummer 3 ?, de ‘Crazy-lijn’. ‘Crazy Boy’, gevlogen bij de wonderboy Erik Limbourg, vloog o.a. 1ste Nationaal Z Souillac bij de oude duiven, 1ste Chateauroux bij de jaarlingen, 10de Nationaal KBDB Bordeaux (of de 12de Internationaal Bordeaux tegen 10.622 jaarlingen). Zijn volledig palmares kan je ook verder op deze site terugvinden. Referenties op de hokken in Oud-Turnhout zijn er nog niet te vinden daar de ‘Crazy Boy’ pas sinds 2015 verhuisd is van Brussegem naar Oud-Turnhout.

Veel kijk en leesplezier op deze site en mocht je meer inlichtingen wensen verwijzen wij u graag naar het contactformulier op deze site.

Update juni 2017

‘Een bon voor een jonge duif kopen van Bart&Nance is niet enkel en alleen een bon kopen…’

Ondertussen traditie gewijs organiseren Bart & Nance 1 dag in het voorjaar waarbij iedereen, die in de winterperiode een bon voor een jonge duif van het hok heeft kunnen bemachtigen, een ‘kiesdag’.  Iedereen is dan welkom om hun aangekochte bon te komen inruilen voor een jonge duif die ze zelf mogen uitkiezen op het hok. Daarnaast verzorgt Bart voor een rondleiding op hun prachtige duivendomein en wordt er gezorgd voor voldoende drank en eten. En zoals steeds was het ook dit jaar op 05 juni 2017 een zeer gezellige, leerrijke en gastvriendelijke samenkomst onder duivenmelkers en familie, niet enkel en alleen voor de mensen die een bon hadden kunnen bemachtigen, iedereen die de hokken en duiven wilden bewonderen was welkom.

Een kleine impressie: